Home

Nieuwsbrief

Geschiedenis Valtellina

Geschiedenis Comomeer

Valtellina wijnen

Tre Pievi

Bungalowhuur

 

Na de afzetting van Mussolini in juli 1943 brak in Noord- Italië een burgeroorlog uit, waarbij partizanen vochten tegen het Duitse bezettingsleger en de Italiaanse fascisten. Het boek beschrijft het verhaal van de verzetsstrijders die zich onder barre omstandigheden in de bergen rond het Comomeer schuil hielden. Toen Mussolini in april 1945 Italië probeerde te ontvluchten, werd hij aangehouden in Dongo en daar gefusilleerd, te samen met zijn vriendin Clara Petacci en een groep medefascisten.

Het verhaal over zijn aanhouding en de daarop volgende gebeurtenissen blijft tot op vandaag fascinerend: waar en door wie werd Mussolini gefusilleerd, waar bleef de goudschat die hij bij zich had, waar bleven de geheime documenten die hij in zijn tas had bij de arrestatie, wat deed Churchill precies toen hij kort na de bevrijding naar het meer kwam? Allemaal vragen waar nog vrijwel dagelijks over wordt geschreven. In dit boekje vindt u er meer over.
De auteur met burgemeester van Dongo en de directeur en secretaresse van het Verzetsmuseum, bij de overhandiging van het boek. 

 

2e herziene editie oktober 2014.

82 pag. op A5 formaat.

 

De prijs bedraagt 6,95 Euro

Exclusief verzendkosten.

 

U kunt het boek bestellen bij de auteur:

rmetselaar@on.nl