Home  Geschiedenis Valtellina Geschiedenis 2e Wereldoorlog aan het meer Geschiedenis Comomeer Fotoalbum bungalow  Mythen en sagen  Valtellina wijn  Tre Pievi

De familie Metselaar geniet al jaren van huis nummer 20 in het bungalowpark Sole Mio. Dit park ligt aan de oever van het Comomeer in het dorpje Gera lario, in het uiterste noordwesten van het meer. Er staan 34 bungalows, merendeels van Nederlandse eigenaars, zeer ruim geplaatst op een terrein van ongeveer 40.000 m2. Het park heeft een Nederlandse beheerder. Uitvoerige informatie over de verhuur kunt u vinden op de website van Sole Mio: www.solemio.nl (vraag naar bungalow 20) en bij de eigenaars: rmetselaar@on.nl Het park is zeer geschikt voor alle mogelijke vormen van watersport. Bij stabiel zomerweer is het in de ochtend windstil en is het water ideaal voor waterskien. In de middag komt er steeds meer wind uit een constante zuidelijke richting en kunt u er surfen en zeilen. Ook brengt de wind verkoeling op warme zomerdagen. Het water voldoet aan de eisen voor zwemwater en in het ondiepe deel voor het bungalowpark kunnen kinderen pootjepaden en in het zand spelen. Bovendien is er op het terrein zelf een kinderzwembad. Als u niet bang bent voor snelle afdalingen dan zijn er talloze goed geasfalteerde bergwegen waarop u zich met de racefiets kunt uitleven. Verder zijn er vele paden voor mountainbiking in de bergen - zie ons fotoalbum.
Rondom het meer liggen de bergen met vele voetpaden en leuke oude bergdorpjes. Met de auto zijn talloze excursies in de omgeving te maken naar bekende plaatsen als Como, Lecco, Varenna, Bellagio en met de trein bent u in ruim een uur in Milaan. Langs het meer zijn vele prachtige villa's en tuinen te bezichtigen.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het bungalowpark verscheen van de hand van Ruud Metselaar een jubileumboek met vele foto's van en verhalen over het park.

 

De bungalow   van de familie Metselaar

Het huis wordt verhuurd voor 4 personen; het heeft twee slaapkamers met resp. een tweepersoonsbed en een dubbel bed. Er is een moderne keuken met vaatwasser.  Aan de voorzijde is een groot, overdekt terras met uitzicht over het meer.
Het huis is voorzien van CV, TV en WiFi.

De bungalow is in 2022 nog beschikbaar in de weken:  9 juli-16 juli; 27 aug-29 okt;  

 

 

 

Meer foto's -->